لوبیا چیتی اصالت اسپانیایی دارد و برای اولین بار در اسپانیا کشت شد.
اما امروزه در کشورهای اسپانیا و پرتغال و ایتالیا و ترکیه و ایران استفاده می شود و اتفاقا طرفداران بسیاری هم دارد و در غذاهای بی شماری از آن استفاده می شود. این لوبیا نسبت به دیگر انواع لوبیا از قند کم تری بر خوردار است و سلامتی بدن مارا بیشتر حفظ می کند. این لوبیا دارای مواد مغذی مانند کلسیم و پتاسیم و سدیم و آهن و فسفر و فیبر غذایی است که از بروز تعدادی از بیماریها مانند کم خونی و سرطان روده و یبوست جلوگیری می کند و بدن را در مقابله با آنها مقاوم می کند.