انتخاب بین استفاده از رب شیشه ای و رب قوطی فلزی یکی از مواردی است که بحث و چالش درباره آن زیاد است. برخی افراد بر این باورند که رب گوجه فرنگی در شیشه و رب در قوطی کیفیتشان فرقی ندارد و هر کدام را که قیمت مناسبتری داشت، انتخاب میکنند. اما بعضی دیگر عقیده دارند ظرف نگهداری رب میتواند بر کیفیت رب گوجه فرنگی تاثیر مستقیمی بگذارد و از بین این دو، یکی را انتخاب میکنند. اگر از بحث تفاوت رب گوجه خانگی با ربهای صنعتی و کارخانهای صرف نظر کنیم، انتخاب بین رب شیشه ای و رب قوطی فلزی یا کنسروی یک مساله مهم برای بسیاری افراد است. اگر شما هم وقتی به قفسه فروشگاهها میرسید و با انبوهی از رب شیشه ای و رب قوطی فلزی کنسروی با برندهای مختلف مواجه میشوید و نمیدانید کدام را انتخاب کنید، بهتر است به ویژگیهای آنها دقت بیشتری کنید. نمیتوان نظر قطعی داد که ربهای داخل قوطیهای کنسرو شده شفافتر و خوشرنگتر است یا ربهای شیشهای. طبیعتا هر برندی هم بنا به کیفیت مواد به کار رفته در رب و روش تهیه، رنگ ربشان ممکن است متفاوت باشد. ربهای کارخانهای معمولا به روشهای صنعتی تحت خلأ قرار میگیرند به همین خاطر هم معمولا رنگشان نسبت به نمونههای سنتی روشنتر است. البته در مورد رب گوجههای کارخانهای همیشه هم رنگ رب جذاب و اشتها برانگیز نیست و ممکن است رنگ خوبی نداشته باشند. اگر ربهای کارخانهای رنگ تیره و سیاهی داشتند، هم به معنی بیکیفیت بودن دستگاه خلأ یا رعایت نکردن بستهبندی صحیح و اصولی آن است. اما میزان روشن بودن رنگ ربها به یک عامل دیگر هم بستگی دارد و آن هم استفاده از گوجه فرنگیهایی است که گاهی اوقات کال و نرسیده هستند. فرقی نمیکند که رب شیشهای میخرید یا رب قوطی، ممکن است بعد از باز کردن رب قوطی متوجه شوید که رنگ رب تیره یا زیادی روشن است. اما اگر رب شیشهای را انتخاب کنید، قبل از خرید هم این فرصت را دارید که رنگ آن را ببینید و با چشم بازتری خرید کنید.